Full pott i pottan

Du kan ju tro att vi var stolta föräldrar, Frugan och jag, i går kväll.

Så här: Nyllet har haft jäkligt tydliga morgonrutiner. Bajs före gröt, kan man säga. Och därför köpte vi en potta, för vi tänkte att hey, det kan ju knappast skada att erbjuda möjligheten när han nu ändå är så fast i sina rutiner. Och i precis samma stund som vi tänkte tanken och köpte en potta, slutade han med sin rutin.

I stället verkar det nu vara kvällstid, strax före välling och läggning, som gäller. I alla fall, i går kväll hade det gått ett dygn sedan sist och vi hade lyckats få i honom en halv burk katrinplommon efter maten. Frugan sjöng Ärtorna rullar och Koka soppa, de två tarmgympalåtarna vi kan. Och sen var det ändå dags för Nyllet att byta till pyjamas. Så vi satte honom på pottan. Och han fattade förstås grejen direkt.

Det blev pooface, det sa stånk och sen hände det. Och ja, du kan ju tro att vi var stolta föräldrar, Frugan och jag. Vår son hade bajsat på pottan första gången! Det är ju smått otroligt.

Sen insåg både hon och jag att hon Nyllet bajsar på pottan för första gången, ja då måste någon av oss tömma den och tvätta ur den för första gången… Lite smolk i glädjebägaren, kan man säga. Och nu när jag skrev det blev jag äcklad för jag insåg ju vad som var glädjebägaren och smolket i den metaforen.

Urk.