Och ska du läsa en blogg så...

I går fick jag reda på att två vänner väntar smått. Jag blev så glad att jag knappt kunde sitta stilla. För förutom mig själv och Frugan har jag svårt att se att det skulle finnas bättre föräldraämnen än så. De är nämligen helt suveräna människor, båda två.

I alla fall så pratade jag med dem länge och innan jag skulle lägga på med henne så sa jag: ”Du ska få ETT råd av mig. Ett enda. För du kommer få tusentals råd från alla som har barn om än det ena och än det andra och de kommer att säga emot varandra och du kommer bara känna dig dum i huvet. Men det här rådet är allvarligt: Håll dig borta från familjeliv.se.”

Så sa jag, för jag vet ju att det som min svägerska kallar för Djävulssidan kan förvrida huvudet på den sundaste individ.

”Näe, jag läser inga bloggar alls. Fast än alla säger typ: ”Men läs den, den är liksom både rolig och klok”, svarade hon.

”Eh… just det. En grej till”, sa jag. ”Ska du läsa EN blogg…”

”Mm, just det. Visst. Absolut”, sa hon.

Och sen – dagen efter då, så slår man upp tidningen och vad får man se på hela förstasidan? Sina kompisar! Och deras sötnos. I Familjesidornas nya serie om första året som förälder. Kolla här!

Och nu hoppas jag att de också läser den här bloggen. För den är både rolig och lite klok.